عدد المساهمات : 2972 تاريخ التسجيل : 18/02/2011 العمر : 52
موضوع: المشاوي الخميس مايو 19 2011, 11:16
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته كلنا يحب المشاوى وهى من الاكلات الذيذه والمريحه وهنا سأتناول طريقة العديد من المشاوى التى اعجبتنى طريقتها وانتظر مشاركات الاخوه والاخوات
كباب مشوي
المقادير:
كيلو لحمة خروف كفتة 2 بصلة مبشورة 4 قطع توست باقة صغيرة بقدونس
الطريقة:
1- نحضر كيلو لحمة خاروف كفتة ونضع فوقها بصلتين وأربع قطع من خبز التوست المنزوع الحواف، وباقة كبيرة بقدونس. نخلط اللحمة مع المقادير السابقة جيدا ثم نعملها أصابع. 2 - نضع أصابع الكباب في الفرن ونشويها وعندما تستوي نخرجها من الفرن. 3 - نحضر فحمة واحدة مشتعلة ونعمل لها مكانا في وسط الصينية ونضع الفحمة على قطعة من ورق السلفر بحيث تكون اللحمة بعيدة عنها ونغطي الصينية بالسلفر، ونعيد إدخال الصينية للفرن مدة خمس أو عشر دقائق فتأخذ اللحمة طعم اللحم المشوي على الفحم.
كفته مشويه بالفرن
المقادير
لحمه مفرومه
حطي عليها بصله صغيره
بقدونس
ملح وفلفل
الطريقه
أخلطي كل المكونات مع بعض وسويها أصابع وحطيها في صينيه بدون دهن زيت
ودخليها الفرن لتتحمر من فوق وتحت ولما تخرجيها من الفرن أكتميها بفحمه علشان تأخد الطعم المشوي
وغطيها لمدة عشر دقائق
في صحن التقديم قطعي بصل وطماطم شرائح وحطي قليل ملح وفلفل وحطي طبقة من البقدونس
رصي الكفته على البقدونس
وتمتعوا بأحلى طعم من غير دسم ولادهون __________________
كفتة اللحم بطريقه جمييله
لحمه مفرومه ونضيف لها التتبيله وهى عباره عن عن بصل أخضر وفلفل أخضر وفلفل شطه و ملح و فلفل و قرنفل و بابريكا و قرفه وممكن بقدونس وممكن نحط شويه من توابل الكفته الجاهزه و أضربهم فى الخلاط واعجنهم باللحم المفروم و أحطها بالتلاجه 3 ساعات مثلا.
بعدين أصبعها صوابع طويله وألفها حوالين الملعقه الخشب علشان تبقى مفرغه ومستويه من النص. والجديد بقى إنى ألف كل صابع كفته فى المومنيوم فويل زى البونبونايه وهكذا لحد ما أخلص كل مقدار الكفته وده شكلها قبل ما تدخل الفرن.
أدخلها الفرن تتشوى على درجة حرارة عاليه ولو نزلت دهون أرميها و أكمل الشوى عادى فى الفرن وده شكلها بعد لما خرجت من الفرن.
نقشرها ونحطها للاكل مع سلطة طحينه وسلطة زبادى وسلطة خضراء وبطاطس محمره وبلهنا
عامر العطيات
عدد المساهمات : 1438 تاريخ التسجيل : 12/03/2011 العمر : 46
موضوع: رد: المشاوي الثلاثاء مايو 24 2011, 08:52
روز لو انك عامليتها وذوقتينا اياها لحتى نعرف اذا طيبه او لا ههههههههه يسلمو دياتك
روز ADMIN
عدد المساهمات : 2972 تاريخ التسجيل : 18/02/2011 العمر : 52
موضوع: رد: المشاوي الثلاثاء مايو 31 2011, 07:45
عامر العطيات كتب:
روز لو انك عامليتها وذوقتينا اياها لحتى نعرف اذا طيبه او لا ههههههههه يسلمو دياتك
Hussain Ali
عدد المساهمات : 3899 تاريخ التسجيل : 12/03/2011 العمر : 51 الموقع : القلوب الحائره
موضوع: رد: المشاوي الأربعاء أغسطس 17 2011, 09:08
يسلمووووووووووووو
ماما
كلك ذوق
ماما حسين يحب الكباب المشوي اكتير
تحياتي
روز ADMIN
عدد المساهمات : 2972 تاريخ التسجيل : 18/02/2011 العمر : 52
موضوع: رد: المشاوي الخميس أكتوبر 06 2011, 10:30
حسين العراقي كتب:
يسلمووووووووووووو
ماما
كلك ذوق
ماما حسين يحب الكباب المشوي اكتير
تحياتي
يسسسسسسسسسسلمو ماما
ℓά๓ўѕ
عدد المساهمات : 656 تاريخ التسجيل : 12/07/2011
موضوع: رد: المشاوي الأحد أكتوبر 09 2011, 12:02
الله يعطيك العافية اختي علي مجهودك الرآئع والرآقي
دآمت لنآ يمناك وسلمت أنآملك علي مآ أبدعتي به
الأوركيـدآ لروحك العذبه
تقبلي مروري
روز ADMIN
عدد المساهمات : 2972 تاريخ التسجيل : 18/02/2011 العمر : 52